КАМПАЊA ЗА ЗАМЕНУ РАДИОАКТИВНИХ ГРОМОБРАНА
ПОКРЕНУТА КАМПАЊА „УКЛОНИИХ” (ВИДЕО)

ПОКРЕНУТА КАМПАЊА „УКЛОНИИХ” (ВИДЕО)

У Новом Саду је данас на конференцији за медије званично представљенљ кампања за замену радиоактивних громобрана на територији Града Новог Сада под називом „УклониИх”.

Иако је законски рок за уклањање штетних громобрана истекао још пре четири године, једино што је Град до сада предузео јесте да је Управа за заштиту животне средине наручила још једну студију, али и њена израда касни.
На конференцији за медије председник Градског одбора магистар Бојан Радојевић је изјавио: „Од маја месеца смо почели интензивно да указујемо на овај проблем, извели смо низ јавних аката, писали писма, указивали, саопштавали али нико од градских званичника поводом тога још није ништа урадио. Стога смо приморани да појачамо наше активности и ову иницијативу подигнемо на још виши ниво.”
На конференцији за медије је представљен графички идентитет кампање „УклониИх”. Такође, представљен је и интернет сајт на адреси www.ukloniih.rs на коме су инжињери из Стручног савета Градског одбора ДСС поставили свима доступну интерактивну мапу са локацијама, фотографијама и зонама утицаја радиоактивних громобрана на територији Града Новог Сада.

Из ДСС су најавили низ нових активности за месец новембар, а циљ ове кампање је да се изврши додатни притисак на локалну самоуправу како би новчана средства за замену радиоактивних громобрана на територији Новог Сада била уврштена у децембру међу ставке новосадског буџета за 2019. годину.
На крају конференције, председник Градског одбора ДСС Бојан Радојевић позвао је грађане, волонтере, јавне личности и удружења грађана да се придруже и помогну кампањи „УклониИх”, како би већ једном радиоактивни громобрани Новог Сада били уклоњени.

Close Menu