КАМПАЊA ЗА ЗАМЕНУ РАДИОАКТИВНИХ ГРОМОБРАНА
ПРИКЉУЧИТЕ СЕ КАМПАЊИ „УклониИх”

ПРИКЉУЧИТЕ СЕ КАМПАЊИ „УклониИх”

Молимо Вас да нам се прикључите и да нам помогнете да заједно успешно спроведемо ову кампању. Без обзира да ли сте обичан грађанин, јавна личност, медијска звезда или активиста удружења грађана, придружите нам се. Свака врста помоћи је добродошла. За почетак нас пратите на вебу и фејсбуку, а ево и неколико идеја како да помогнете…

ОДШТАМПАЈ И ПОСТАВИ

Преузмите, одштампајте и поставите плакате кампање. Помозите да анимирамо наше суграђане.

Одштампани плакат можете да залепите обичним селотејпом на улаз ваше зграде, на вашу ограду, на огласну таблу у вашем комшилуку, на огласну таблу на вашем послу или на неком другом згодном месту изложеном погледима. Наравно, водите рачуна да додатно не прљамо наш град.

ukloniih-plakat-a4.pdf

 

ЦИЉ КАМПАЊЕ

Нажалост, не можемо да утичемо на нуклеарне акциденте из прошлости, али можемо да уклонимо радиоактивне громобране из наше околине. Ако нас је већ Нато пакт, током агресије на нашу земљу 1999. године, бомбардовао осиромашеним уранијумом, не морамо и сами да се зрачимо.

Пошто је рок за замену истекао пре више од четири године, сматрамо да више нема изговора и захтевамо од градске власти да у најкраћем могућем времену обави посао и замени радиоактивне громобране.

Идеја је да се путем медија, разним маркетиншим средствима и укључивањем грађана, удружења и јавних личности изврши притисак на локалну самоуправу да посао замене радиоактивних громобрана већ једном заврши.

Дакле, основни и најважнији циљ Кампање је да се замене СВИ радиоактивни громобрани са територије Града Новог Сада.

Колатерална корист ове Кампање је повећање свести грађана о важности здраве животне средине, али и свести о томе да грађани својим активностима директно могу да утичу на стање ствари у свом граду.

УклониИх!

Close Menu